Tilbage til hverdagen

Sommerferien er slut. Hverdagen kalder.

 

Det store spørgsmål et jo så, om det er et indbydende kald eller nærmere en trussel, du hører.

 

Hvert år, når sommerferien nærmer sig sin afslutning, bliver jeg eftertænksom. På mange måder er sommerferien for mig en mere oplagt anledning til at reflektere over det år, der er gået, end nytåret er. Og jeg synes i den grad det er vigtigt at reflektere over sit liv. Og fra tid til anden tage stilling til, om tingene er som man gerne vil have dem. Ellers ender vi jo bare med at tiden forsvinder mellem hænderne på os mens vi foretager os alt muligt, som vi egentligt ikke føler særlig meget for. Og det er et ret trist scenarie vil jeg mene.

 

Det kan lyde så stort og forkromet at skulle ’reflektere over sit liv’. Men i virkeligheden gælder det om at lægge mærke til hvad det er for følelser og fornemmelser, der fylder, når ferien går på hæld og hverdagen melder sin ankomst.

 

Hvad glæder du dig til, ved at komme tilbage til hverdagen? Hvad er det absolut værste? Hvad har været det bedste ved ferien? Og hvad har du savnet?

 

Svarene på de spørgsmål peger os i retning af, hvor vi skal justere for at gøre hverdagen lidt bedre for os selv – og derigennem for vores familier.

 

For eksempel havde jeg engang en kollega, som synes at noget af det bedste ved hendes sommerferie var at have tid alene med hver af sine to sønner. Så efter ferien begyndte hun at tilrettelægge sit arbejde, så hun en gang om måneden kunne gå tidligt og lave noget hyggeligt sammen med den ene af sønnerne. På den måde endte hun i løbet af et år med at have omkring fem særlige mor-søn eftermiddage med hver af ungerne. Og så kunne de jo også alle tre gå og glæde sig til de eftermiddage.

 

Jeg synes det er så fint et eksempel på, hvordan lidt refleksion og planlægning kan skrue op for hverdagsglæden.

 

Og jeg tænker vi er mange, der kunne blive endnu bedre til at lave de justeringer løbende, for at fylde vores liv med endnu flere gode stunder.

 

Det er i hvert fald noget, som jeg er fast besluttet på at blive bedre til. Og jeg øver mig hver dag.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.